IMG_3616

Zondag 9 juni werd de Ronde van Zutphen georganiseerd. De tour ving aan met alle 4 categorieën dames tegelijk. Zowel nieuwelingen-, junioren-, belofte-, als elitedames traden tegelijk aan bij het startschot.

Het betrof een leuke ronde dwars door de aloude binnenstad van Zutphen. Een heerlijk zonnetje had zich meester gemaakt van de aantrekkelijke binnenstad van Zutphen waar zich vele terrassen bevonden en er een heerlijk kopje koffie gedronken kon worden met uitzicht op de wedstrijd. Een waar genoegen voor de echte wielerliefhebber.

Gedurende de 50 ronden zware rit – niet zozeer wegens de ronde maar wegens de ondergrond en de semi-scherpe bochten – ontstond er een ware afvalrace. Dit resulteerde in een eindsprint van 10 rensters waar Isa Nomden (WV Schijndel, Belofte U23) aan het langste eind trok met een tijd van 01:18,02. Talent Cycling-rijdster Phaedra Krol kon helaas niet meer voorbij Nomden – Nomden sloot goed af in de laatste flauwe bocht naar de finish – en werd knap tweede (01:18,02). Op een derde positie eindigde Hanneke Mulder (CS030, 01:18,02).

De dank van Talent Cycling gaat uit naar de organisatie van de gemeente Zutphen en de organisatie van de Ronde van Zutphen voor de uitstekende organisatie van dit leuke wielerevenement.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *