TALENT CYCLINGDEVELOPMENT
PARTNERS

ROAD TO THE WORLDTOP
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
OPLEIDINGS PARTNER dsm-firmenich

Team dsm-firmenich, staat al lang bekend om zijn toewijding om het ontdekken en ontwikkelen van jong talent in het wielrennen. Het team heeft een indrukwekkende staat van dienst met overwinningen in verschillende prestigieuze wedstrijden, waaronder de Tour de France en de Giro d’Italia.

Een andere organisatie die zich toelegt op het identificeren en begeleiden van jong wielrentalent is TALENT Cycling. Ze bieden talentvolle renners de kans om zich te ontwikkelen en door te groeien naar professionele teams zoals Team dsm-firmenich. De expertise van beide teams in het scouten en ontwikkelen van opkomende talenten maakt deze kruisbestuiving zeer interessant. Deze samenwerking heeft verschillende voordelen voor beide partijen. Allereerst biedt het TALENT Cycling de mogelijkheid om voordeel te halen uit de kennis die er is bij Team dsm-firmenich. Voor Team dsm-firmenich is er dan weer de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een breder scala aan talent, zowel nationaal als internationaal.

“We hebben de laatste maanden met de mensen van Talent Cycling goede gesprekken gevoerd en dat heeft ons er toe gebracht dat we de samenwerking verder gaan intensiveren. Wij vinden dat Nederlandse clubs goed werk verrichten in het ontwikkelen van talent en willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Het zal dan ook zeker niet het laatste Development partnership zijn dat we aangaan met een binnenlands of buitenlands ambitieus team.” Aldus Hans Timmermans, scouting coördinator Team dsm-firmenich. Beide partijen willen graag in de eerste waaier meezitten als het gaat om het ontwikkelen van jong talent en door deze samenwerking word die kans vergroot!