IMG_3623

Zaterdag 8 juni stond de Omloop van Nijkerk – Vallei- en Eemklassement/Veluweklassement op de kalender. In het prachtige dorp Nijkerk – pal achter Amersfoort – werden de rensters geacht een uur te rijden in een omloop van 1 uur plus de ronde afmaken tot over de finish.

Voor Talent Cycling stonden Britt Post en Isa Klein aan de start. Isa Klein is zojuist teruggekeerd van een valpartij in de Ronde van de Beemster en een goede week griep. Klein werkt naar de voorbereiding op het NK en pakt daarin de luwte. Het middel werkte voor haar goed in Nijkerk en tussen de volwassen dames kon zij haar mannetje staan.

De gezamelijke (nieuwelingen-, junioren-, Beloften-, en amateurs) groep startte om 13:00 uur voor wie de zege zou pakken in de Vallei-en Eemtour. Lange tijd bleef het peloton in tact tot iets voorbij het halfuur. Een kopgroep van 5 dames maakte zich los bij een ontsnapping van de tweede groep. De tweede groep zou uiteindelijk op net geen 2 minuten gereden worden van de eerste groep bij finish.

Eerste in de eindsprint – de kracht ontbrak voor een tweede ontsnapping – werd Alisha Teerink (01:02,34). Op een 2e plaats eindigde Amber van Joolen (01:02,35). Derde eindigde Lotte Bouwman van WV Eemland in een keurige tijd van 01:02,35.

Britt Post eindigde op een keurige 10e plaats in de tweede groep met een tijd 01:04,21. Een seconde achter haar eindigde Isa Klein met 01:04,22. Missie geslaagd voor beide rensters (keurige klasseringen tussen de volwassen dames) om in de luwte naar het NK op de VAM-Berg te werken op zaterdag 15 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *