Loading

De Talent Cycling junioren dames hebben een prima NK Tijdrijden in Steenbergen achter de rug. In een ijzersterk deelnemersveld wisten Sveva Klok (7, 26:23), Fenny Coppelmans (8, 26:57), Emilie Fransen (12, 27:18) en Indy van Velzen (17, 27:43) zich zeer goed te weren.

Winnaar bij de junioren dames werd Fee Knaven (CC Pavé) in een tijd van van 24:37, waarmee Knaven nummer 2 Puck Langenbarg bijna een minuut voor bleef. Langenberg (WV Schijndel) reed uiteindelijk een tijd van 25:34. Derde werd Megan Arens (Restore Cycling) in 25:56.

Fee Knaven zou uiteindelijk eerste worden bij de junioren dames
https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2024/06/Junior-Vrouwen-pdf.jpg
Fee Knaven: "Ik startte als favoriet. Maar ik had verwacht dat de rensters dichter bij elkaar zouden zitten. Achteraf viel dat best mee. Natuurlijk ben ik superblij dat ik heb gewonnen."
Fee Knaven: "Zondag werd ik negende bij het NK, dat was echt een grote teleurstelling. Die teleurstelling heb ik vandaag weggedaan."

De tijdrit voor junioren ging dit jaar over een parcours van 18.2 kilometer. Het vertrek was vanaf 09.35 uur vanuit het centrum van Steenbergen richting de weilanden van Dinteloord. De wind was in de tussentijd iets aangewakkerd waardoor de rijdsters op de heenweg meer weerstand ondervonden van de wind.

Het deelnemersveld bestond uit 30 juniorenrensters die zich via kwalificatiewedstrijden konden plaatsen voor het jaarlijkse NK Tijdrijden. Dat het deelnemersveld zich niet veel onderscheid van het NK wegwielrennen mag duidelijk zijn. Geroutineerde rensters vinden hun weg naar het ‘lastige’ tijdrijden.

Daarbij toonde voor Talent Cycling krachtmens Sveva Klok zich als beste aan de meet. Klok maakt een enorme groei door sinds het laatste jaar. De winnaar van de ronde van Veldegem was de eerste Talent juniorenrijdster en mag daar gerust trots op zijn tussen rijdsters als Knaven, Arens en Langenbarg.

Ook de prestatie van Fenny Coppelmans bleef niet onopgemerkt. Tijdrijden is voor Fenny Coppelmans haar lievelingsonderdeel en zal zeker nog verbeteren en traint op tijdrijden richting de toekomst.

Emilie Fransen eindigde voor fietsreus Esmee Blok en mag daar enorm trots op zijn. Deze uitslag zal naar meer smaken richting de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *