TALENT CYCLINGDEVELOPMENT TEAMS

ROAD TO THE WORLDTOP
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

TALENT Cycling is een wieleropleiding die zich richt op het ontwikkelen van jonge renners en rensters in de leeftijdscategorieën U23, U19 en U17. De opleiding bestaat uit drie development teams, die elk een eigen programma en begeleiding hebben. Het doel van TALENT Cycling is om de talenten klaar te stomen voor een professionele carrière in de wielersport.

ONDERSCHEIDEND

TALENT Cycling is een wieleropleiding die zich onderscheidt door het aanbieden van drie development teams, die elk een eigen programma en begeleiding hebben. De opleiding heeft als missie om jonge renners en rensters op te leiden tot professionele wielrenners, die kunnen uitblinken op het hoogste niveau. De opleiding werkt daarvoor samen met het continentale team GT Krush Rebellease en team dsm-firmenich, een van de beste WorldTour teams ter wereld. TALENT Cycling is daarmee een uniek project in de Nederlandse wielersport, dat veel belooft voor de toekomst.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

TALENT Cycling U23
DEVELOPMENT TEAM

Het TALENT Cycling U23 team is het hoogste niveau van de opleiding. Het team bestaat uit 13 rensters, die een internationaal programma rijden met wedstrijden in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het team wordt begeleid door ervaren coaches en trainers, die de renners helpen om hun fysieke, mentale en tactische vaardigheden te verbeteren.

Het TALENT Cycling U23 team heeft als doel om de rensters voor te bereiden op de overstap naar een professioneel team. De renners van het U23 team krijgen regelmatig de kans om mee te trainen met de profs, om zo te leren van hun ervaring en kennis.

TALENT Cycling U19
DEVELOPMENT TEAM

Het TALENT Cycling U19 team is het tweede stap van de opleiding. Het team bestaat uit 11 rensters en 10 rensters, die een nationaal en internationaal programma rijden met wedstrijden in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Het team wordt begeleid door gediplomeerde coaches en trainers, die de renners en rensters helpen om hun potentieel te ontwikkelen. Het team heeft ook toegang tot de faciliteiten en materialen, zoals de service course en de trainingskampen in Calpe (Spanje).

Het TALENT Cycling U19 team heeft als doel om de renners en rensters klaar te maken voor de overstap naar de profs’s of het U23 team. Daarom werkt het team nauw samen met het U23 team, zodat er een goede doorstroming is. De renners en rensters van het U19 team krijgen regelmatig de kans om mee te doen aan wedstrijden en trainingen van het U23 team, om zo te wennen aan het hogere niveau. Ook worden er elk jaar enkele renners en rensters geselecteerd om stage te lopen bij het U23 team, waarbij ze kunnen laten zien wat ze waard zijn.

TALENT Cycling U17
DEVELOPMENT TEAM

Het TALENT Cycling U17 team is de eerste stap van de opleiding. Het team bestaat uit 11 rensters, die een regionaal en (inter)nationaal programma rijden met wedstrijden in Nederland en België. Het team wordt begeleid door de coaches en trainers, die de renners en rensters helpen om plezier te hebben en zich te ontwikkelen in de wielersport. Het team heeft ook toegang tot de faciliteiten en materialen van het U19 team, zoals de service course en het trainingskampen in Calpe (Spanje) en Veendam.

Het TALENT Cycling U17 team heeft als doel om de renners en rensters te laten kennismaken met alle facetten de (top)wielersport. Daarom werkt het team nauw samen met het U19 team, zodat er een goede begeleiding is. De renners en rensters van het U17 team krijgen regelmatig de kans om mee te doen aan wedstrijden en trainingen van het U19 team, om zo te leren van hun leeftijdsgenoten.