TALENT CYCLINGCYCLING DONE
DIFFERENTLY

ROAD TO THE WORLDTOP
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
The path of development illuminates the future, where winning is a byproduct of nurturing the mind and forging integrity.
Hans Blom, DS

Onze rensters barsten van de ambitie en willen er alles aan doen om de top te behalen. Belangrijker misschien nog wel is de wil om iets nieuws te proberen en iedere dag weer te willen leren.

Door rensters bewust uit hun comfortzone te halen, leren we ze het talent in zichzelf te ontdekken. Deze aanpak zorgt ervoor dat nog niet gearriveerde rensters hun talenten in gaan zien en vervolgens een grote ontwikkeling doormaken. Als ploeg sturen wij er gericht op niet voor de momenteel sterkste rensters te gaan, maar juist te kijken naar het talent en hun ontwikkel potentieel.

End-to-end development

Traditioneel is het wielrennen opgeknipt in hokjes. Een getalenteerde wielrenster wisselt naarmate ze ouder wordt vaker van ploeg. Dit brengt met zich mee dat de focus altijd op de eerste een of twee seizoenen ligt dat een renster bij een ploeg rijdt. Er worden direct prestaties ver-wacht en weinig naar de toekomst gekeken. Door een end-to-end opleiding aan te bieden stippelen we met jonge getalenteerde wielrensters een pad uit voor de lange termijn. De focus ligt hierdoor minder op winnen of een hoge klassering, maar meer op het uitdiepen en ontwikkelen van de bij de renster aanwezige talenten. Dit om uiteindelijk als professional op je top te presteren. Je komt niet bij ons omdat je al nationale top bent, maar omdat je dat gaat worden. Om begeleid te worden op weg naar de wereldtop. Dat is “CYCLING DONE DIFFERENTLY”.

bt_bb_section_top_section_coverage_image