20240118 - Artikel Britt Jeucken

In het huidige baanwielrenseizoen heeft Britt Jeucken niet alleen haar fysieke vaardigheden getest, maar ook haar vastberadenheid en streven naar verbetering. Met een openhartige reflectie op haar prestaties en een vastberaden blik op de toekomst deelde de jonge wielrenster haar gedachten over het afgelopen seizoen.

Het Nationaal Kampioenschap teamsprint was een mijlpaal voor Jeucken en haar teamgenoten, waar ze met trots op terugkijkt. Het gezamenlijk behalen van doelen na intensieve training vormde een hoogtepunt in haar carrière. “Dit seizoen baanwielrennen heeft mij een goed inzicht gegeven in waar ik nog in kan én moet gaan groeien en ik ben ervan overtuigd dat ik dit richting volgend seizoen ga doen,” aldus Jeucken.

Ondanks dat Jeucken aangeeft nog niet volledig tevreden te zijn met haar resultaten, benadrukt ze de enorme vooruitgang die ze heeft geboekt gedurende het seizoen. Ze beschouwt het als een leerproces en ziet de aankomende jaren als een periode waarin ze veel zal profiteren van de opgedane ervaring. Haar kenmerkende rijstijl en kleurrijke aanwezigheid op de baan zijn aspecten waar ze trots op is en die haar onderscheiden in de wedstrijden.

Met het oog op de aankomende titelstrijd zet Jeucken zichzelf opnieuw op scherp, vastbesloten om alles uit de kast te halen. Ongeacht de uitslag blikt ze tevreden terug op een seizoen gevuld met waardevolle leermomenten. Na het Nationaal Kampioenschap verschuift haar focus naar de weg, waar ze hoopt indrukwekkende resultaten te behalen en stappen te zetten richting de juniorencategorie.

Met ambitie die verder reikt dan de horizon, onthult Jeucken haar langetermijndoelen. Ze streeft ernaar deel te nemen aan de Europese en Wereldkampioenschappen voor junioren op de baan. “Als ik dan nog over de horizon ga kijken naar wat ik na dit seizoen nog wil gaan bereiken, weet ik één ding zeker en dat is dat ik er alles aan ga doen om de EK’s en WK’s voor junioren op de baan te mogen rijden!” verkondigt Jeucken vol zelfvertrouwen.

Britt Jeucken’s reis in het baanwielrennen is niet alleen een persoonlijke strijd voor verbetering, maar ook een inspiratie voor degenen die haar volgen. Haar vastberadenheid en toewijding beloven een veelbelovende toekomst voor deze opkomende wielrentalent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *