20231229 - Tweedep plaats scratch

Loading

Mirthe Boneschansker heeft op 29 december 2023 een knappe tweede plaats behaald op het onderdeel Scratch tijdens het NK Baan in Apeldoorn. De 17-jarige renster van TALENT Cycling moest alleen Jenna van Tongeren voor zich dulden, die haar tweede titel van het toernooi pakte. Boneschansker wist zich goed te handhaven in het veld van de junioren (17-18 jaar) en sprintte naar het zilver in de slotfase.

Boneschansker was blij met haar podiumplaats, die ze als een beloning zag voor haar harde werk. “Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Het was een zware wedstrijd, maar ik heb me goed kunnen focussen en mijn eigen plan kunnen rijden. Ik ben trots dat ik mee kon doen met de junioren en dat ik een medaille heb gewonnen”, zei ze na afloop.

Naast haar tweede plaats op de scratch wist Boneschansker ook no beslag te leggen op de bronzen medaille op het onderdeel afvalkoers. Hiermee wist ze zich goed onder de aandacht van de bondscoach te brengen, die haar zaterdag kon melden dat ze geselecteerd was voor de prestigieuze Next Generation races in januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *