Sveva Klok groeit door TALENT Cycling Development Team U19

Het wegseizoen 2024 is nog niet eens zo heel oud – het NK wegwielrennen voor junioren vrouwen op de VAM-Berg op 16 juni staat nog op de kalender – maar Sveva Klok heeft zich tot nu goed gemanifesteerd. De jonge renster (17) van TALENT Cycling staat tiende in de huidige overall klassering van de KNWU en heeft al mooie resultaten kunnen boeken.

Dit jaar moet voor de tweedejaars junior dames Sveva Klok de doorbraak worden en dat lijkt te lukken. De renster uit het Zuid-Hollandse Brielle haalde tot dusver in de semiklimwedstrijden van de Adsteeg in Beek (14) en Berg en Terblijt (15) uitstekende resultaten met een sterk deelnemersveld.

Ook behaalde Klok tot 3 maal toe achter elkaar de 2e plaats bij de wedstrijden van de Ronde van de Uithof, Kampioenschap van Hoorn en het RK Junioren West op 20 mei. De eerste plaats werd in Veldegem behaalt bij een sterk deelnemersveld op 14 april 2024. Bij de Tour de Gévaudan kwam Klok als 1 van de weinigen binnen. De Tour de Gévaudan herbergt de top van de wielerwereld en mag als loodzwaar worden beschouwd.

Sveva Klok eindigt als eerste in Veldegem op 14 april 2024.

 

Sveva Klok stelt dan haar doelstellingen telkens omhoog bij. De oud-renster van PRC Delta wil uiteindelijk verder groeien bij de U23 van TALENT Cycling om te kijken waar haar plafond ligt. Een goede uitgebreide (kracht)training, voeding en periodieke rust zordgen voor de balans die haar nu doen verder groeien. Op de vraag waarom Sveva juist nu lijkt door te groeien is het antwoord: ‘De juiste mentaliteit, inzet, voeding en rust geven mij datgene wat ik nodig heb om stappen vooruit te zetten. Daarbij geeft TALENT Cycling mij de tools om op een hoger en breder niveau van educatie en voorzieningen verder te kunnen groeien’.

Op de vraag waar haar plafond zal eindigen reageert Klok opgetogen: ‘Simpel, bij de profs’. Klok loopt weg met een brede glimlach. Maar achter die glimlach gloort een serieuze insteek. Daar gaan we meer van horen…

 

Talent Cycling Sponsors Banner
Talent Cycling Sponsors Banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *