20231219 - Calpe I

In de wereld van het wielrennen is de voorbereiding op het seizoen van cruciaal belang voor succes. Een essentieel onderdeel van deze voorbereiding zijn trainingskampen, waar teams zich concentreren op het verbeteren van hun vaardigheden, teambinding en het opbouwen van de nodige conditie. Een opmerkelijk voorbeeld van zo’n trainingskamp is het jaarlijkse evenement in Calpe, waar het TALENT Cycling U17 en U19 Development Team samenkomen om zich voor te bereiden op het komende seizoen.

WAAROM CALPE?

Calpe, gelegen aan de oostkust van Spanje, staat bekend als een favoriete bestemming voor wielerteams van over de hele wereld. Het milde klimaat, uitdagende wegen en prachtige omgeving maken het een ideale locatie voor intensieve trainingsweken. Het TALENT Cycling Team heeft Calpe gekozen vanwege de diverse trainingsmogelijkheden die de regio biedt, waaronder beklimmingen, vlakke wegen en een gunstig klimaat, zelfs in de wintermaanden.

DE FOCUS VAN HET TRAININGSKAMP

Het trainingskamp dient als een intensieve periode waarin rensters van het U17- en U19-team hun vaardigheden aanscherpen en hun conditie optimaliseren. Het programma omvat doorgaans verschillende elementen, zoals lange ritten, intervaltrainingen en technische oefeningen. Coaches werken nauw samen met de rensters om individuele doelen vast te stellen en de prestaties te verbeteren.

TEAMBUILDING EN SAMENWERKING

Een van de meest waardevolle aspecten van een trainingskamp is de mogelijkheid voor rensters om te werken aan teambuilding en samenwerking. Het TALENT Cycling Team benadrukt het belang van een hechte eenheid en onderlinge ondersteuning. Naast de fysieke trainingen omvat het programma ook teambesprekingen, workshops en sociale activiteiten om de band tussen teamleden te versterken.

400 Liter water
441 bidons
300 reepjes of gelletjes
498 trainingskilometers
7.963 hoogtemeters
22,5 trainingsuren
6 fietswissels
40x fiets naar mechanieker
430 liter diesel
Totaal 40x rensters behandeld door masseur
8 meter tape gebruikt
200ml massage olie

PROFESSIONELE BEGELEIDING

Het Calpe-trainingskamp van het TALENT Cycling U17 en U19 Development Team omvat niet alleen de rensters, maar ook een team van ervaren coaches, masseurs en mechaniekers. Deze professionals spelen een cruciale rol bij het begeleiden van de rensters, het analyseren van hun prestaties en het verstrekken van advies op maat om het beste uit hun potentieel te halen.

AFSLUITENDE GEDACHTE

Het Calpe-trainingskamp van het TALENT Cycling U17 en U19 Development Team biedt niet alleen een voorproefje van wat er te verwachten valt in het komende seizoen, maar dient ook als een kans voor jonge rensters om te groeien, zowel op als naast de fiets. Door de combinatie van professionele begeleiding, gevarieerde trainingsmogelijkheden en een focus op teambuilding, legt dit trainingskamp de basis voor een veelbelovend seizoen voor het TALENT Cycling Team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *