20231126 - Tweede plaats Omnium

Loading

Mirthe Boneschansker heeft een knappe prestatie geleverd op het NK Omnium baanwielrennen in Apeldoorn. De 17-jarige wielrenster uit Veendam werd tweede in de categorie Junioren vrouwen, achter Maaike Pronk en voor Maureen Abma.

Het omnium is een meerkamp bestaande uit vier onderdelen: de scratch, de temporace, de afvalkoers en de puntenkoers. Boneschansker liet zien dat ze een veelzijdige renster is, die zich goed kan meten met de oudere concurrentie. Ze werd derde in de scratch, derde in de temporace, derde in de afvalkoers en eerste in de puntenkoers. Met een totaal van 186 punten eindigde ze slechts zes punten achter Pronk, die 114 punten verzamelde.

Boneschansker, is een groot talent op de baan. Eerder dit jaar reed ze al verdienstelijk mee op het Omnium in Zolder. Ook op het NK Teamsprint liet ze haar snelheid zien, door samen met Indy van Velzen en Jasmijn van Hellemondt het brons te pakken in de categorie Amateurs, Belofte, Elite en Junioren vrouwen.

Boneschansker is blij met haar zilveren medaille op het omnium, maar heeft nog meer ambities voor de toekomst. Ze hoopt ooit mee te doen aan de Olympische Spelen, waar het omnium een van de onderdelen is voor de baanwielrenners. Ze laat zich inspireren door haar idool Kirsten Wild, die ook succesvol was op de baan en op de weg. Boneschansker combineert het baanwielrennen dan ook met het wegwielrennen, waar ze ook al mooie resultaten heeft behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *