Loading

U19 DEVELOPMENT TEAM

MIRTHE BONESCHANSKER

GEBOORTEDATUM
NATIONALITEIT
WOONPLAATS
25 November 2006
Nederlandse
Veendam

OVER MIRTHE BONENSCHANSKER

Ik ben Mirthe Boneschansker, een 17-jarige wielrenster uit Veendam. Ik rijd voor Talent Cycling, een ploeg die zich richt op de ontwikkeling van jonge rensters. Ik ben een van de grootste talenten op de baan, waar ik al meerdere medailles heb gewonnen op nationaal en internationaal niveau. Maar ook op de weg laat ik zien dat ik een veelzijdige renster ben, die zich niet laat afschrikken door de oudere concurrentie.

Ik begon met wielrennen toen ik 14 jaar oud was, nadat ik mijn vader had zien fietsen. Ik sloot me aan bij Stormvogels Veendam, waar ik al snel opviel door mijn snelheid en doorzettingsvermogen. Ik deed mee aan verschillende disciplines, zoals weg wielrennen, mountainbiken en baanwielrennen maar ontdekte al gauw dat mijn passie naast de weg ook lag bij het baanwielrennen.

Op de baan blink ik uit in het omnium, een meerkamp bestaande uit vier onderdelen: de scratch, de temporace, de afvalkoers en de puntenkoers. In 2023 werd ik tweede op het NK Omnium baanwielrennen in Apeldoorn, in de categorie junioren vrouwen. Ik won de puntenkoers, werd derde in de afvalkoers, derde in de temporace en derde in de scratch. In het klassement eindigde ik uiteindelijke met een zilveren medaille.

Ook op internationaal niveau laat ik zien dat ik een groot talent ben. Ik deed mee aan de Watersley Ladies Challenge, een driedaagse wedstrijd in Limburg, die deel uitmaakt van de UCI Nations Cup. Ik eindigde als 45e in het eindklassement, maar liet wel zien dat ik goed kon meekomen met de beste junioren van de wereld. Ook reed ik Bizkaikoloreak, een tweedaagse wedstrijd in Spanje, waar ik als 102e eindigde in het algemeen klassement en als 45e in het jongerenklassement. Tijdens deze tweedaagse heb ik onze kopvrouw Zoe van Velzen kunnen helpen door kopwerk te verrichten, waar ik dan ook veel voldoening uitgehaald heb.

Ik combineer het baanwielrennen met het wegwielrennen, waar ik ook al mooie resultaten heb behaald. Ik heb nog veel ambities voor de toekomst. Ik hoop ooit mee te doen aan de Olympische Spelen, waar het omnium een van de onderdelen is voor de baanwielrenners. Ik laat me inspireren door mijn idolen, zoals Kirsten Wild en Lotte Kopecky, die ook succesvol zijn op de baan en op de weg. Ik train hard om mijn dromen waar te maken, onder begeleiding van mijn coach en mijn ploeg. Ik ben dankbaar voor de steun die ik krijg van mijn familie, vrienden en sponsoren. Ook train ik veel met mijn vriend, Steijn Oosterveld die vanaf 2024 uitkomt voor Parkhotel Valkenburg (CT). Door met hem te trainen word ik uitgedaagd om alles uit mezelf te halen. Ik geniet van het wielrennen, maar vergeet ook niet om plezier te hebben en te leren van mijn ervaringen. Ik ben Mirthe Boneschansker, een naam om te onthouden, want ik heb alles in me om een grote ster te worden op de baan en op de weg.

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2023/11/TALENT_Renster_U19_Mirthe_Boneschansker_2.jpg
UITSLAGEN

seizoen 2024

19
NOV
https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2023/11/vlag_NL.webp
Teamsprint
3