Loading

U17 DEVELOPMENT TEAM

BRITT JEUCKEN

GEBOORTEDATUM
NATIONALITEIT
WOONPLAATS
14 November 2008
Nederlandse
Venray

OVER BRITT JEUCKEN

Je bent een succesvolle wielrenster die zowel op de weg als op de baan uitblinkt. Hoe ben je begonnen met fietsen?

Ik ben Britt en ik fiets al 5,5 jaar wedstrijden. Ik ben begonnen met fietsen toen ik 8 jaar oud was, omdat ik het leuk vond om met mijn vader mee te gaan. Mijn ouders hebben me veel geleerd in het wielrennen en mede dankzij hen ben ik extra gemotiveerd in het wielrennen. En ben ik begonnen met koersen

Wat vind je het leukste aan fietsen?

Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en te verbeteren. Fietsen is een sport waar je veel verschillende aspecten moet trainen, zoals snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, tactiek, mentale weerbaarheid en teamwork. Ik hou erg van de uitdaging en de afwisseling in het wielrennen en ook het denkwerk in de wedstrijden vind ik leuk.

Je hebt gezegd dat je jezelf omschrijft als een echte baanrenster, maar ook op de weg kan je goed uit de voeten. Wat zijn de verschillen tussen deze twee disciplines?

Op de baan heb je kortere en intensievere wedstrijden, waar je vaak moet sprinten en versnellen, maar ook de tactiek speelt een hele grote rol in het baanwielrennen, dit door de verschillende onderdelen met puntenverdelingen. Op de weg heb je langere wedstrijden met meer overzicht, waar je vaak te maken hebt met de natuurverschijnselen en de wisselende parcoursen. Op de weg heb je ook meer te maken met teamwork en communicatie, samenwerken op de weg kan de sleutel zijn tot succes, op de baan is dit verboden en zit het teamwork in de teamonderdelen, zoals teamsprint en koppelkoers. Maar ook in het motiveren van elkaar tussen de wedstrijden door.

Wat zijn je favoriete wedstrijden op de baan en op de weg?

Britt: Op de baan hou ik van de duuronderdelen, vooral de afvalkoers, puntenkoers en koppelkoers vind ik fantastisch. Ik vind het leuk om aanvallend te rijden en vooral niet af te wachten tot de laatste ronde. Op de weg hou ik van echte Hollandse koersen met wind en waaiers. Ik vind het het leukst om te sprinten, hier ben ik ook wel goed in, dit door de explosiviteit die ik van de baan meeneem naar het wegseizoen.

Je hebt afgelopen seizoen veel goede resultaten gereden op de baan en jezelf goed ontwikkeld. Waar ben je het meest trots op?

Ik ben erg trots op mijn Nederlandse titels als eerste jaars nieuweling waar ik mezelf echt verbaasde met mijn overwinningen, maar ook dit baanseizoen waar ik Nederlands kampioen teamsprint werd met mijn teamgenoten van TALENT Cycling! Ik ben natuurlijk trots op deze resultaten, maar ik ben ook trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, waardoor ik een steeds betere baanwielrenster word.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Mijn grootste doel is het EK en WK voor junioren over 1,5 jaar rijden. Het WK is dan in Apeldoorn en ik zou het fantastisch vinden om voor thuispubliek zo’n belangrijke wedstrijd te rijden en mooie ervaringen op te doen. Ook op de weg hoop ik belangrijke wedstrijden in binnen-en buitenland te mogen rijden zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix, dit zijn echte powerkoersen en ik denk dat dat mij heel erg goed ligt.

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2023/11/TALENT_Renster_U17_Britt-Jeucken_2.jpg
UITSLAGEN

seizoen 2024

19
NOV
https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2023/11/vlag_NL.webp
NEDERLANDS KAMPIOEN - TEAM SPRINT
1
19
NOV
https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2023/11/vlag_NL.webp
Ploegenachtervolging
2