Loading

Veraa Broeckaert van Talent Cycling is Nederlands kampioen tijdrijden 2024 bij de nieuwelingen meisjes geworden! In haar categorie bleef ze met een tijd van 28:06 ruim de als tweede geklasseerde Maxime Takken met 33 seconden (28:39, WV de Amstel) voor. Op de derde positie eindigde de tijdritkampioen van 2023 Karlijn Wijma (RTV Oldenzaalse WCL) met een tijd van 28:42.

Eindklassement NK Tijdrijden nieuwelingen meisjes 2024 Steenbergen
https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2024/06/WhatsApp-Image-2024-06-19-at-20.52.54-320x694.jpeg
Veraa Broeckaert: "Ik had dit niet verwacht. Ik kwam hier om een leuke ervaring op te doen voor volgend jaar. Ik kwam hier om het beste uit mezelf te halen. En ik denk dat dat best gelukt is."

De tijdrit voor nieuwelingen meisjes ging dit jaar over een parcours van 18.2 kilometer. Het vertrek was vanaf 09.00 uur vanuit het centrum van Steenbergen richting de weilanden van Dinteloord. Het weer bleek aangenaam en de wind in aanvang matig tot redelijk tegen. Dat betekende dat de terugweg flink gang gemaakt kon worden met de wind in de rug door alle rensters.

Het deelnemersveld bestond uit 30 nieuwelingenrensters die zich via kwalificatiewedstrijden konden plaatsen voor het jaarlijkse NK Tijdrijden. Tijdrijden heeft een bijzondere plaats binnen het wielrennen omdat er door de pijngrens en verzuring heen gefietst dient te worden.

Veraa Broeckaert: "Ik had onderweg niet het gevoel dat het heel lekker ging. Mijn benen voelden zwaar. Maar ik bleef wel gewoon maar doorgaan en ik dacht ik zie het wel. Uiteindelijk is het wel gelukt geloof ik."

Talent Cylcing was met een grote delegatie aanwezig op de editie van 2024. Liefst 8 rensters wisten zich te plaatsen in Steenbergen. 7 Van deze 8 rensters van Talent Cycling eindigden bij de eerste 12 plaatsen op de ranglijst. Dat mag met recht een uitstekende prestatie genoemd worden.

Talenten als Hannah van Rijswijk (4), Nicole van Sighem (5), Claudia Leusink (6), Isa Klein (7), Britt Jeucken (10, helaas vandaag niet geheel fit), Britt Post (12) en Veraa Broeckaert (1) kunnen de komende jaren een goede toekomst in het wielrennen – en voor Talent Cycling – vooruit zien.

Dat zij niet de enige talenten waren bleek uit de sterke concurrentie van Maxime Takken (2, WV de Amstel), Jaylinn Brakke (8, De Adelaar), Imke Menting (9, De Adelaar) en de niet aanwezige Mirthe Mons (Uithoornse WTC). Zij zullen Nederland de komende jaren veel plezier bezorgen. Imke Mentink behaalde afgelopen zaterdag de Nederlandse titel op de weg op de VAM-Berg.

De kersverse Nederlandse kampioene Veraa Broeckaert
19-06-2024 Talent Cycling Steenbergen Veraa Broeckaert
NK Tijdrijden Steenbergen 2024 Talent Cycling