Loading

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2024/01/TALENT_Tekst_Homeknop_tmb.png

TALENT tekst 107

4 teams 1 visie

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2024/01/Geel-Blok_1-2.jpg

De opleiding is actief sinds 2019 en bestaat uit vier teams: een U17 Development Team, een U19 Development Team, een U23 Development Team en een UCI Continental Team. De organisatie bestaat dus uit veel verschillende lagen, maar toch is het uiteindelijk één grote ploeg.

In het wielrennen is het gebruikelijk dat elke laag een losse ploeg is met allemaal een eigen (korte termijn) visie. Vanuit onze opleidingsvisie kiezen we er echter voor om alle lagen samen te voegen om zo met rensters een plan op te kunnen stellen voor de lange termijn.

Deze manier van organiseren geeft ons tevens de moge-lijkheid om rensters ook onderling van elkaar te laten leren. Zo hebben alle categorieën de mogelijkheid om wedstrijden te rijden in een combinatieteam met de categorie erboven.

Op deze manier kunnen de nieuwelingen (U17) leren van de junioren (U19), terwijl de U19-ploeg weer leert van de U23. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het teamgevoel, waardoor uiteindelijk een unieke synergie ontstaat waarin iedereen een bijdrage levert.