Loading

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2024/01/TALENT_Tekst_Homeknop_tmb.png

TALENT tekst 105

Unieke Opleiding

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2024/01/Geel-Blok_1-2.jpg

Hoe herken je talent en hoe ontwikkel je het vervolgens? Je de talenten moet selecteren en begeleiden. “Je investeert in een relatief kleine groep, maar dan wel heel veel.” Om de renster inzicht te geven in haar ontwikkeling, stellen we met alle rensters het, door ons zelf ontwikkelde, Generic Rider Improvement Profile (GRIP) en Competentie model op. Hierbij stelt de renster doelen voor korte-, middellange- en lange termijn. Deze doelen variëren van eigen fysieke ontwikkelpunten tot het goed kunnen functioneren in een team. De opleiding van TALENT Cycling benut met succes de methodieken van Stephen Covey, specifiek de “filmposter,” om hun veelbelovende wielrenners voor te bereiden op toekomstige prestaties. Deze innovatieve benadering wordt naadloos geïntegreerd in de trainingskampen die plaatsvinden in het zonnige Calpe, Spanje, en het schilderachtige Veendam. In de trainingskampen van Calpe en Veendam wordt de “filmposter” van Covey ingezet als een krachtig instrument om de atleten te helpen hun persoonlijke missie en doelen te definiëren. Dit helpt hen niet alleen op sportief gebied, maar ook bij het ontwikkelen van essentiële levensvaardigheden. Deze methode stelt de renners in staat om een heldere visie te creëren van hun gewenste prestaties en persoon-lijke groei, waardoor ze gemotiveerd en gefocust blijven gedurende hun carrière in de wielersport. Het gebruik van Covey’s methodiek is een bewijs van de toewijding van TALENT Cycling om hun atleten niet alleen fysiek, maar ook mentaal te laten floreren. ”

Hoe herken je talent en hoe ontwikkel je het vervolgens? Je de talenten moet selecteren en begeleiden. “Je investeert in een relatief kleine groep, maar dan wel heel veel.”

Om de renster inzicht te geven in haar ontwikkeling, stellen we met alle rensters het, door ons zelf ontwikkelde, Generic Rider Improvement Profile (GRIP) en Competentie model op. Hierbij stelt de renster doelen voor korte-, middellange- en lange termijn. Deze doelen variëren van eigen fysieke ontwikkelpunten tot het goed kunnen functioneren in een team.

De opleiding van TALENT Cycling benut met succes de methodieken van Stephen Covey, specifiek de “filmposter,” om hun veelbelovende wielrenners voor te bereiden op toekomstige prestaties. Deze innovatieve benadering wordt naadloos geïntegreerd in de trainingskampen die plaatsvinden in het zonnige Calpe, Spanje, en het schilderachtige Veendam.

In de trainingskampen van Calpe en Veendam wordt de “filmposter” van Covey ingezet als een krachtig instrument om de atleten te helpen hun persoonlijke missie en doelen te definiëren. Dit helpt hen niet alleen op sportief gebied, maar ook bij het ontwikkelen van essentiële levensvaardigheden.

Deze methode stelt de renners in staat om een heldere visie te creëren van hun gewenste prestaties en persoonlijke groei, waardoor ze gemotiveerd en gefocust blijven gedurende hun carrière in de wielersport. Het gebruik van Covey’s methodiek is een bewijs van de toewijding van TALENT Cycling om hun atleten niet alleen fysiek, maar ook mentaal te laten floreren.