U23 DEVELOPMENT TEAM

KRISTY TON

GEBOORTEDATUM
NATIONALITEIT
WOONPLAATS
01 Oktober 2004
Nederlandse
Geldermalsen

OVER KRISTY TON

Ik ben Kristy Ton en ik ben in aankomend seizoen tweedejaars beloften bij TALENT Cycling. Vanuit het schaatsen ben ik in de coronaperiode begonnen met wielrennen. In 2022 reed ik mijn eerste seizoen bij TALENT Cycling als tweede jaars junior, in dat jaar heb ik erg veel geleerd van de wedstrijden die we als team reden. De stap naar de elite dames het seizoen daarop was pittig, zeker aangezien ik tegelijk mijn eindexamens van de middelbare school had. De staf heeft me hier mee geholpen en ik heb alsnog veel kansen gehad. Hier ben ik zowel fysiek en mentaal sterker geworden.

Voor het seizoen 2024 weet ik wat ik kan verwachten en heb ik erg veel zin om samen met het team aan de start te staan! Tot zover ik nu weet liggen wedstrijden met zware omstandigheden mij het beste; korte explosieve klimmen, wind, regen en een lange afstand. Het hooggebergte vind ik erg leuk om in te trainen maar is niet mijn specialisme in een wedstrijd. Verder zou ik aankomende seizoen met de hulp van het team willen kijken of andere specialismen mij misschien goed liggen. Daarnaast breng ik wat in door het (deels) onderhouden van de sociale media en hoop ik mij te kunnen verbeteren in de rol van teamcaptain bij bepaalde wedstrijden.
Ik kende TALENT Cycling (toendertijd Swabo) al een tijdje voordat ik er zelf reed. Mijn zus, Quinty Ton, heeft namelijk ook voor de formatie van TALENT Cycling gereden. Quinty heeft drie jaar lang voor het UCI gedeelte van ons team gereden, in 2022 heeft ze een stap naar een World Tour team gemaakt. Ik ga daarom ook vaak naar haar toe voor advies en als het uitkomt trainen we samen.

Naast het fietsen besteed ik veel tijd aan school, ik zit in het eerste jaar van de studie Bewegingswetenschappen aan de vrije universiteit in Amsterdam. Een erg interessante studie, helemaal aangezien het ook wel eens over het wielrennen gaat. Daarnaast werk ik in een verzorgingshuis met ouderen met Dementie en Parkinson. Het vergt soms een strakke planning, maar ik doe het graag!

LAATSTE NIEUWS OVER KRISTY TON

https://talentcycling.nl/wp-content/uploads/2023/12/Kristy-Ton_2.jpg
UITSLAGEN

seizoen 2024