Loading

CAT6 - STAGIAIRE

MERLE DE VRIES

GEBOORTEDATUM
NATIONALITEIT
WOONPLAATS
13 Mei 2010
Nederlandse
Gouda

OVER MERLE DE VRIES

Als wielrenster ben ik in 2018 begonnen. Ik begon bij een club in de buurt; GRTC Excelsior, waar ik nu nog steeds rijd. Eerst reed ik op de baan op mijn normale fietsje, omdat een racefiets van de club nog niet beschikbaar was. Na een tijdje kreeg ik dan mijn allereerste racefiets, weliswaar van de club. Voor mijn 9de verjaardag kreeg ik mijn allereerste “echte eigen” racefiets: een tweedehands Specialized. Daarop reed ik vooral miniwegwedstrijdjes en stond ik daar elke week op het podium.
In categorie 2 vond ik het wel tijd worden dat ik KNWU wedstrijden ging rijden en ook daar had ik de smaak snel te pakken.
Ik bleef met veel plezier doorrijden, wedstrijd na wedstrijd, en op 11 juni 2022 was het dan zo ver! Mijn allereerste NK op de weg! Die dag had een gouden randje, want ik kreeg voor het eerst in mijn leven een titel op mijn naam: Nederlands Kampioene! In 2023 reed ik mijn eerste buitenlandse koersen, in Denemarken, Vlaanderen en Berlijn! In Denemarken heb ik het criterium op mijn naam gezet en in Berlijn werd ik 4de op de individuele tijdrit.
Vorig wegseizoen (2023), in Oudorp, reed ik opnieuw het Nederlands Kampioenschap Wielrennen! Daar werd ik op 10 juni Tweevoudig Nederlands Kampioene. Wie weet wat het NK van 2024 brengt.

In de winterperiode doe ik aan veldrijden. Het zou leuk zijn om daar ook een podiumplaats te behalen op het NK na een 5de en 4de plaats tijdens vorige edities.

Bij en met Talent Cycling wil ik mijn kwaliteiten ontdekken. De Mt. Ventoux op fietsen is al gelukt, tijdrijden is leuk en aanvallen en sprinten heeft me al veel gebracht. Nu wil ik graag in teamverband leren koersen én samen winnen natuurlijk!

Talent Cycling is echt de leukste ploeg, het zijn allemaal echt super leuke meiden en de gevarieerde trainingen vind ik leuk om te doen.
Ik heb nu al heel veel plezier bij Talent, en ik kijk heel erg uit naar de komende jaren.

LAATSTE NIEUWS OVER MERLE DE VRIES