Menu Sluiten

Quinty Ton

Geboortedatum: 04-08-1998
Nationaliteit: Nederlandse
Woonplaats: Geldermalsen
Disciplines: wegwielrennen en marathonschaatsen
Specialiteit: Allrounder
Favoriete wedstrijd: Favoriete wedstrijd die ik heb gereden is de Boels Ladies Tour. In de toekomst wil ik nog de Amstel Gold Race rijden.

 

“2019 was een zeer leerzaam jaar! In mijn eerste jaar als UCI elitevrouw heb ik geleerd hoe het is om als team te rijden in een koers op het hoogste niveau. Maar ook buiten de koers heb ik mijzelf beter leren kennen. Door op dit niveau bezig te zijn met je sport moet je niet alleen tijdens, maar ook naast je sport bewuste keuzes maken voor het wielrennen. Ik reed zelf een constant seizoen met niet echte uitschieters naar boven, maar veel belangrijker ook geen uitschieters naar beneden. Voor een eerste seizoen bij de UCI dames ben ik dan ook tevreden!”

“In 2020 wil ik nog meer leren! Daarnaast een constant seizoen draaien met hopelijk een aantal uitschieters naar boven. Het doel is om Biehler Krush Pro Cycling in de .1-, .2- en ProSeries- wedstrijden van voren laten zien. In WorldTour-wedstrijden willen we vooral veel ervaring op doen. Ik wil dit jaar de focus leggen op klassiekers met een glooiend parcours. Daarnaast wil ik breed inzetbaar blijven als allrounder. Mijn ervaring uit mijn eerste jaar wil ik graag overbrengen op de nieuwe meiden in de ploeg. Samen gaan we het beste uit onszelf halen!”

Belangrijkste resultaten

Rode trui Boels Ladies Tour 2019
Teamprestatie in Tour d’Ardeche 2019
2e Ronde van Steensel 2019
3e Skandis GP Uppsala 2019 (met een volledig podium!)
15e 7-Dorpenomloop Aalburg 2018 (mijn allereerste UCI-wedstrijd en meteen in de voorste groep)