Menu Sluiten

Clara Lundmark verdedigt Zweedse U23 titel

De afgelopen week stond in het teken van de nationale kampioenschappen. En opnieuw ging TALENT Cycling met een van de te vergeven titels aan de haal. Clara Lundmark verdedigde haar U23 titel op het Zweeds wegkampioenschap met succes.

Nathalie Eklund kreeg helaas niet de kans om haar wegtitel te verdedigen. Een kopgroepje bleef vooruit en mocht om de zege sprinten en Carin Winell mag zich de opvolgster van Nathalie Eklund noemen. Haar overwinning vorig jaar zal altijd een hoogtepunt blijven in de geschiedenis van TALENT Cycling en we zijn blij dat ze haar schitterende kampioenstrui van Biemme regelmatig heeft kunnen tonen.

In de sprint om plaats vijf stond tevens de U23 titel op het spel. Clara Lundmark sprintte achter Emilia Fahlin naar plaats zes, wat voldoende was om de beloftentitel in de wacht te slepen. Chapeau!

In Tsjechië vertegenwoordigde Melissa van Neck de kleuren van Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports. Na een elfde plaats in de tijdrit kwam ze in de wegrit zeer dicht in de buurt van een podiumplaats. Van Neck eindigde als vierde.

De VAM-Berg was het decor voor het NK op de weg, waarin Quinty Ton naar de 25e plaats reed. Een maand geleden werd ze na zware valpartij geopereerd aan haar sleutelbeen, maar op het loodzware parcours vond ze haar goede benen weer.

Een geweldige ervaring voor Petra Welmers op het NK tijdrijden. De renster van TALENT Cycling legde de 29.6 km lange tijdrit af in een tijd van 46m30s. Goed voor een 40e plaats en veel inzichten om mee verder te kunnen. Norah Minck sleepte een zesde plaats in de wacht op het Districtskampioenschap noord, dat ook plaatsvond op de VAM-Berg. 

Op het parcours van OWC Oldenzaal was het Willemijn Prins die de winst pakte in de massasprint namens Talent Cycling na een geslaagde lead-out. Carola van de Wetering werd derde in deze trainingswedstrijd. Lisa van Belle was de snelste in Honselersdijk, terwijl Freja Ann Smith de winst greep in Deventer.