Menu Sluiten

TALENT Elabo U19 Team rijdt uitdagende Tour du Gévaudan Occitanie

Het TALENT Elabo U19 Team is dit weekend actief in de Tour du Gévaudan Occitanie, een zware tweedaagse etappekoers in het zuiden van Frankrijk die onderdeel is van de UCI Junior Nations’ Cup. Maud Oudeman, Freja Ann Smith, Nina Maathuis, Norah Minck, Willemijn Prins en Carola van de Wetering komen in actie!

Donderdagochtend zijn we vroeg vertrokken en vandaag kwamen we aan in Mende”, zegt Nina Maathuis. “Zaterdag rijden we vier keer een omloop van 16 kilometer met een klim van van 1,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2%. In totaal zullen we tegen de 1000 hoogtemeters maken. Zondag rijden we een parcours van 66 kilometer met twee flinke klimmen erin met een maximum stijgingspercentage van 20%, makkie ;)”

“De afgelopen maanden hebben wij bij Talent Cycling onder andere geoefend op samenwerking als team. We hopen dit weekend te kunnen laten zien dat we goed als een team kunnen rijden en dat we voor elkaar klaarstaan”, vervolgt Maathuis.

“De echte klimmers in onze ploeg hebben dit weekend de taak om als eerste over de eindstreep te komen, de andere meiden gaan hun zo goed mogelijk helpen om dit doel te bereiken!”

De Tour du Gévaudan Occitanie wordt helaas niet uitgezonden op internationale TV. Wel houdt de Franse website DirectVélo een liveblog bij op haar website en zal KWZ TV Lozère aandacht besteden aan de website op haar Facebook-pagina. Aan het einde van dit mooie koersweekend blikken we natuurlijk ook terug op onze website!