Menu Sluiten

¡Aúpa! GT Krush Tunap rijdt zware Gran Premio Ciudad de Eibar

Het is geen geheim dat Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports houdt van koersen in het Baskenland. Daarom zijn we heel blij er eindelijk weer te kunnen koersen. De Gran Premio Ciudad de Eibar belooft een zware, maar epische wedstrijd te worden.

 Marissa Baks, Inez Beijer en Daniek Hengeveld vormen het Nederlandse deel van de ploeg. De ploeg wordt vervolledigd doorZweeds kampioene Nathalie Eklund, de Tsjechische Melissa van Neck en Henrietta Colborne. Voor de Britse wordt het haar eerste UCI-wedstrijd van het seizoen en we zijn erg blij om weer met haar te kunnen koersen!

“Dit wordt een heel zware, maar heel mooie wedstrijd. In de 117,2 kilometer lange koersen moeten we drie beklimmingen over, waarvan de laatste, vlak voor de finish, veruit de zwaarste is. Het begint met de Alto Udana, waarna de Alto Itziar opdoemt. Maar het zwaartepunt van de wedstrijd is de mythische klim naar Santuario de Arrate. 4,2 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1 procent. Dat wordt flink afzien, maar een mooie ervaring!” 

De wedstrijd wordt via onderstaande livestream uitgezonden vanaf 10.00 CET.