Menu Sluiten

Zestal Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports actief in Amstel Gold Race

Voor het eerst zal Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports aan de start staan van de Amstel Gold Race. De formatie rijdt zondag 18 april haar eerste WorldTour-koers van het seizoen.

Vier Nederlandse en twee Zweedse rensters zullen in het Biemme-tenue gaan rijden. Quinty Ton, Inez Beijer, Nienke Wasmus en Marissa Baks vormen het gemotiveerde Nederlanse contingent. De ploeg wordt gecompleteerd door Clara Lundmark en Nathalie Eklund. Laatstgenoemde zal misschien nog wel meer opvallen in haar Zweedse kampioenstrui.

Over een parcours van bijna zeventien kilometer worden in totaal zeven omlopen gereden. In elke ronde zijn de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Cauberg als beklimmingen opgenomen. Het belooft dus een bijzonder pittige zondagochtend te worden.

“Voor deze wedstrijd kun je ons allemaal ‘s nachts wakker maken. De Amstel Gold Race is een van de wedstrijden waar je van droomt. Het is jammer dat er geen publiek bij kan zijn in één van de grootste wedstrijden van het jaar, maar we zijn heel blij dat de organisatie het in deze lastige tijden toch maar voor elkaar heeft gekregen om deze koers mogelijk te maken. We zijn zeer trots om deel uit te maken van het sterke deelnemersveld. Het is onze eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen en de wedstrijd wordt in Nederland volledig uitgezonden op televisie. Dit is dus een geweldige kans om ons te laten zien. Het is voor ons tevens een mooi meetmoment.”

De Amstel Gold Race is zondag 18 april vanaf 08.30 uur te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Vanaf 11.05 beginnen ook NPO 1, Eurosport, GCN en Sporza op Canvas eraan.