Menu Sluiten

Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports rijdt allereerste Scheldeprijs

7 april wordt in Schoten de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen verreden. Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports is trots om een zeskoppige selectie naar de race af te kunnen vaardigen.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door GT Krush Tunap Pro Cycling (@talentproct)

De 136 kilometer lange koers is een wedstrijd waarvan de mannenversie ook wel het ‘wereldkampioenschap voor sprinters’ wordt genoemd. In de vrouwenwedstrijd ligt een sprint voor de hand, al houden de rensters van Grant Thorton-Krush Bikes-Tunap Sports ook rekening met andere scenario’s.

Na de start om 11.10 uur CET in het centrum van Schoten wordt eerst een omvangrijke lus ten noordoosten van de startplaats afgewerkt. Via Sint-Job-in-‘t-Goor, Brecht, Loenhout, Hoogstraten, Rijkevorsel en opnieuw Brecht komen de Krush Bikes van Melanie Klement, Quinty Ton, Nienke Wasmus, Melissa van Neck, Clara Lundmark en Daniek Hengeveld het plaatselijke parcours van 16 kilometer opgereden. Na drieënhalve omloop zal er worden gefinisht op de Churchilllaan.

“Het zal een hectische wedstrijd worden, zeker met de voorspelde weersomstandigheden. Tijdens de race zullen communicatie en alertheid cruciaal zijn. In de afsluitende lokale omlopen in Schoten zullen kleine details het verschil maken. Voor ons is het zaak om samen te opereren en waar mogelijk de kansen te grijpen.”

Voor de fans van Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports die het team in actie willen zien is er goed nieuws. Via Eurosport, GCN, Sporza en Proximus zijn namelijk vanaf 11.45 uur (CET) beelden van de wedstrijd te zien. De finish staat gepland tussen 14.30 en 15.00 uur.