Menu Sluiten

ELABO Clubkampioenschap Tijdrijden 2021

Afgelopen weekend stond-ie voor het eerst op het programma: de Elabo Clubkampioenschappen, met afgelopen zaterdag de individuele tijdrit. Deze werd verreden vlakbij Zevenhuizen, rond de Willem-Alexander Roeibaan. Over een lengte van 5.6km werden in totaal drie rondes afgelegd tegen de klok.

Vanaf 9.30 uur kon er ingereden worden op de route zo goed mogelijk in ieders gedachte op te nemen alvorens om 10.00 uur het eerste startschot klonk voor onze U17 renster Suzanne Mulder. Vanaf 10.15 uur mochten om beurten alle U19 rensters vertrekken en om 10.25 uur was het aan de Elites zonder contract. Met een aangename temperatuur maar een frisse stevige wind stonden alle dames gespannen aan de start.

Na een hevige strijd wist Zoë van Velzen in een tijd van 28.30 de tijdrit in haar klasse te winnen voor Fien Winters (29.00) en Deirdre Mens (29.14). Bij de U19 ging de winst naar Nina Maathuis in 25.12. Zij wist Maud Oudeman (25.34) en Willemijn Prins (25.47) voor te blijven. De tijd van Nina Maathuis bleek ook goed te zijn voor een tweede tijd overall, wat heel knap is voor een U19 renster.

Bij de Elites zonder contract ging de eerste prijs naar Petra Welmers in een tijd van 26:03. Haar naaste belagers waren Emma Russchen (27:31) en Lieke van Weereld (27:46).

Onze Elites met contract mochten als laatste van start. Om 10:35 klonk het startschot voor Daniek Hengeveld. Zij mocht proberen om als eerste haar goede individuele tijdrit uit de Healthy Ageing Tour gaan verdedigen. Om 10:42 vertrok Melissa van Neck als laatste om deze eerste Elabo Clubkampioenschap af te sluiten.

De gedoodverfde favoriet stelde niet teleur. Daniek Hengeveld won met overmacht in een tijd van 23:42 met een gemiddelde snelheid van 42,5 km/u. Op de tweede plaats vocht Quinty Ton zich in 25:14 net voor Inez Beijer in 25:18. In het algemene klassement werd Daniek Hengeveld met 1 minuut 30 eerste voor onze Junior Nina Maathuis. Op de algemene derde plek zien we Quinty Ton. We kunnen dus spreken van een mooi eerste ELABO Clubkampioenschap en we kijken al uit naar de editie van 2022.