Menu Sluiten

Ook sterke prestaties in winderige individuele tijdrit Healthy Ageing Tour

Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports heeft de goede openingsetappe een prima vervolg kunnen geven. In de tijdrit was opnieuw een top tien-klassering weggelegd voor de ploeg. Daniek Hengeveld schoof dankzij haar tiende plaats op naar de tweede plek in het jongerenklassement.

Een hectisch dagje was het, want de start van de tijdrit werd vanwege storm Evert een paar keer verplaatst. Ook werd het besluit genomen om de tijdrit op wegfietsen te laten verrijden. Er werd veel van het aanpassingsvermogen gevraagd van de organisatie, waarvoor ze complimenten verdienen. 

Ook al onze rensters verdienen een compliment voor hun aanpassingsvermogen en hun prestaties. Uiteindelijk joeg Daniek Hengeveld met haar Krush-fiets als snelste van de ploeg over het vlakke tijdritparcours aan de kust bij Lauwersoog. De 18-jarige Hengeveld gaf 1’05” toe op winnares Ellen van Dijk, opnieuw een indrukwekkende prestatie. Hiermee schoof ze op naar de tweede plaats in het jongerenklassement. “Het ging weer heel goed vandaag. Met deze tiende plaats ben ik heel tevreden!”

De derde en laatste etappe vindt plaats op en om de VAM-Berg, met in totaal 36 beklimmingen. “Dat wordt een hele lastige rit. We gaan allemaal ons uiterste best doen en dan kijken we wel waar we uitkomen.”

Uitslag
10. Daniek Hengeveld
24. Nathalie Eklund
41. Quinty Ton 
53. Clara Lundmark
78. Marissa Baks
87. Melissa van Neck