Menu Sluiten

Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports rijdt GP Oetingen

Na een geslaagde seizoensopening rijdt Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports zondag 14 maart de eerste GP Oetingen.

De 120 kilometer lange Belgische 1.2-koers is opgebouwd uit tien rondjes van twaalf kilometer. De kritieke punten liggen in het tweede deel van het parcours. Scherprechters zijn een paar kasseienstroken en de beklimming van de Bergstraat. Op de top van deze 500 meter lange klim is het nog zo’n twee kilometer naar de finish in Oetingen.

Quinty Ton kijkt uit naar de eerste Belgische wedstrijd van het wielerjaar. “We staan met heel veel rensters aan de start. Het zal dus dringen worden en positionering zal erg belangrijk zijn. Ik verwacht dat achteraan het peloton de deur open zal staan. Ik hoop dat we tijdens de wedstrijd het goede gevoel van de Healthy Ageing Tour kunnen vasthouden.”

De GP Oetingen vertrekt rond 13.30 uur. De finish vindt plaats tussen 16.30 en 17.00 uur. De GP Oetingen is niet te volgen via televisie. Via haar app geeft Belgian Cycling wel koersinformatie. Ook is op Twitter de hashtag #GPOetingen een optie om de wedstrijd te volgen.

Naast Quinty Ton zullen ook Inez Beijer, Marissa Baks, Nathalie Eklund, Daniek Hengeveld, Melissa van Neck en Nienke Wasmus Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports vertegenwoordigen. Wasmus en Beijer zullen voor het eerst dit seizoen hun opwachting maken in een UCI-wedstrijd.

 

🇨🇿 Melissa van Neck
🇳🇱 Quinty Ton
🇸🇪 Nathalie Eklund
🇳🇱 Nienke Wasmus
🇳🇱 Inez Beijer
🇳🇱 Marissa Baks
🇳🇱 Daniek Hengeveld