Menu Sluiten

Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports toont vechtlust in loodzware slotrit Healthy Ageing Tour

De eerste meerdaagse van het seizoen zit erop voor Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports. Met maar liefst twee top tien-klasseringen kan het team met een goed gevoel terugblikken op de Healthy Ageing Tour. Het getoonde teamwork geeft nog meer reden tot blijdschap en trots.

“Het was een pittig dagje vandaag”, kijkt Quinty Ton kort en bondig terug op de epische slotrit. “Ik weet in ieder geval weer wat afzien is. Ik zal nooit meer zeggen dat ik het koud heb. Ik ben na de finish wel een half uur aan het rillen geweest…”

Een beetje teleurstelling kon Ton na de finish niet onderdrukken. Een valpartij en twee fietswissels voorkwamen een goede uitslag. “Die valpartij gebeurde net op het moment dat het wat harder ging. Ik zat er echt lekker in en er was nog maar een klein pelotonnetje over. Ik zag dat er al heel veel rensters af waren en ik voelde me nog best heel goed. Ik had gehoopt in deze groep te kunnen finishen, maar net op dat moment ging ik onderuit.”

Ton moest haar weg weliswaar flink gebutst vervolgen, maar haar moraal was niet geknakt. “Ik moest van fiets wisselen, daarna kon ik uit een groepje wegspringen en naar een andere groep toerijden. Uiteindelijk was dit de laatste groep die de wedstrijd heeft uitgereden. Het is heel jammer van die val, maar ik ben er wel trots op dat ik ondanks de pech heb doorgezet.”

“Iedereen heeft keihard afgezien”

Voor het team was de loodzware 2.1-meerdaagse in het noorden van Nederland de eerste wedstrijd van het seizoen. Ton roemt de ontwikkeling en de vechtlust van haar ploeggenotes. “Iedereen heeft keihard afgezien. We hebben goed gebruik gemaakt van elkaars krachten. Dat betekent dat er niet voor iedereen een heel mooie uitslag inzat, maar dat is wel wat je nodig hebt om als team te kunnen presteren. Ik vind dat we trots mogen zijn op hoe we ons hebben laten zien!”

“Tijdens de wedstrijd zijn we als ploeg ook een stuk hechter geworden. We zijn nog beter gaan communiceren. Daniek zat vandaag meteen al achter een valpartij, dus toen zijn we op haar gaan wachten omdat ze heel hoog stond in het klassement. Dat ging heel soepel. Het was meteen: ik wacht, ik wacht en we rijden weer terug. Dat is wat je wilt zien en dat gebeurde vandaag. Het is mooi dat we het zo opgepakt hebben.”
 

Voor Ton volgt haar eerstvolgende wedstrijd alweer snel. De GP Oetingen (1.2) staat voor zondag 14 maart op de kalender. Maar eerst is het tijd voor herstel na een loodzware wedstrijd: “Ik kijk nu al uit naar slapen vanavond, haha!”