Menu Sluiten

Aanvalslustig collectief ziet Daniek Hengeveld bijna winnen in Healthy Ageing Tour

Op je eerste dag in het peloton direct winnen. Het is een droom die bijna werkelijkheid werd voor Daniek Hengeveld. In de eerste etappe van de Healthy Ageing Tour werd ze pas in de laatste hectometers teruggepakt door het jagende peloton. Heel Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports reed een offensieve wedstrijd en mag tevreden terugblikken op de eerste koersdag van het seizoen.

foto: Cor Vos

28 rondjes rijden op het TT Circuit van Assen leverde een wedstrijd op van 126 kilometer. Een prachtige locatie voor een mooie eerste koersdag voor Grant Thornton-Krush Bikes-Tunap Sports.

En alle rensters hadden er zin in. Allemaal probeerden ze het wedstrijdverloop te kleuren, wat op het vlakke circuit niet gemakkelijk was. Desondanks was het Biemme-tenue veelvuldig van voren te zien.

In de voorlaatste ronde zette Hengeveld, die haar allereerste UCI-wedstrijd bij de eliterensters reed, haar aanval op. “Het was eigenlijk een niet verwachte actie. We hadden als plan om Clara Lundmark goed af te zetten voor de sprint.”

“Toch kreeg ik een gaatje van tien seconden. Toen had ik zoiets van: proberen kan altijd, dus ben ik er gewoon volle bak voor gegaan. Met nog vier kilometer te rijden had ik 25 seconden.” 

Met haar uitvalspoging bracht Hengeveld het team, partners en supporters in extase. Hengeveld gaf alles, maar helaas lukte het haar nét niet om voor een daverende verrassing te zorgen en de eerste etappe van de ronde op haar naam te schrijven.

“Ik werd echt in de laatste honderd meter ingehaald. Natuurlijk is dat jammer, maar ik ben meer dan tevreden met een achtste plaats in mijn eerste UCI-koers. En wat voor een koers, haha…”

De tweede etappe van de Healthy Ageing Tour is een individuele tijdrit aan de kust bij Lauwersoog.

Uitslag
8. Daniek Hengeveld
14. Clara Lundmark
21. Quinty Ton 
34. Melissa van Neck 
81. Marissa Baks
88. Nathalie Eklund