Menu Sluiten

Trainer Van Klink maakt overstap naar TalentNED

Talent Cycling draait om opleiden. Jonge talenten worden klaargestoomd voor de volgende stap in hun wielercarrière. Dat geldt niet alleen voor sporters, maar ook voor begeleiders. Dit keer is het trainer Stefan van Klink die een belangrijke nieuwe stap heeft gezet.

In november 2013 begon Stefan van Klink voor het eerst als trainer bij de Elite-dames van wat toen nog SwaboLadies.nl was, de voorloper van Talent Cycling. Sindsdien is hij altijd een belangrijk onderdeel gebleven van Talent Cycling, waardoor hij in 2021 aan zijn achtste seizoen voor de ploeg bezig is.

“Ik heb in al die jaren ontzettend veel geleerd,” vertelt Van Klink. “Ik ben een betere trainer geworden, maar ook als scout en teammanager heb ik veel nieuwe dingen kunnen leren. Die drang om beter te worden zat er vanaf het begin al in. Vanaf het eerste jaar heb ik de droom gehad de beste te worden en ik voelde dat Talent Cycling een belangrijk onderdeel kon gaan zijn in de ontwikkeling daarnaartoe.”

 

Na acht jaar trainerschap voor Talent Cycling ontstond er dit jaar een nieuwe kans voor Van Klink bij de wielerploeg  van TalentNED, onder leiding van voormalig topschaatscoach Gerard Kemkers. “Dit seizoen richten mijn werkzaamheden zich voornamelijk nog op het opzetten van de nieuwe ploeg. Dat maakt dat ik de ruimte heb om mijn werkzaamheden bij Talent Cycling in goede handen achter te laten en nieuwe mensen in te werken.”

“Die overgangsperiode was belangrijk voor mij,” gaat Stefan verder. “Ik ben enorm blij met deze nieuwe kans, maar zal ook zeker niet vergeten dat Talent Cycling mij zover heeft geholpen. Daarom wil ik de ploeg graag op een goede manier achter laten, zodat zij verder kunnen bouwen aan datgene waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt.”

 

General Manager Hans Blom is ook trots op de stap die Stefan van Klink maakt. “Destijds heeft Gerard Kemkers mij gebeld of hij Stefan mocht benaderen voor de positie van trainer binnen TalentNED. Uiteraard heb ik daar toestemming voor gegeven, want voor een jonge trainer is het belangrijk om ook ervaring op te doen bij andere organisaties. Daarnaast heeft Gerard (Kemkers) een enorme hoeveelheid ervaring met het coachen van sporters op het allerhoogste niveau en daar kan Stefan enorm veel van leren. Na acht seizoenen is het ook belangrijk om je verder te ontwikkelen door bij andere organisaties te kijken. Verder ben ik uitermate tevreden hoe Van Klink het heeft achter gelaten, want met drie nieuwe trainers gaan we weer een nieuwe stap zetten in het ontwikkelen van ons opleidingsprogramma, waarbij we niet alleen naar de fysieke aspecten kijken.”, aldus General Manager Blom