Menu Sluiten

Internationale eliteploeg TALENT Elabo Development Team kijkt uit naar 2021

Liefst twaalf rensters zullen in 2021 het shirt van de TALENT Elabo Development eliteploeg dragen. De elite-clubploeg is een internationaal gezelschap, met ambitieuze rensters uit alle windstreken.

Ook in 2021 rijdt Myrthe Willemsen in TALENT Cycling-tenue

“Marit Wasmus, Sophie Tierolf en Fleur van der Peet stromen door vanuit de juniorenploeg”, zegt TALENT Cycling-trainer Stefan van Klink. “Deze doorstroom is altijd mooi om te zien: dat hebben we voor ogen met onze organisatie. Stapsgewijs groeien is ook mogelijk met ons vier-ploegenmodel en we zijn dan ook erg blij dat rensters dit ook waarderen.”

“Terugkerende namen in de eliteploeg met Elabo BV als trouwe titelpartner zijn Lieke van Weereld, Alina Lange, Myrthe Willemsen en Elizabeth Nuspan. Laura van Regenmortel zet een stapje terug vanuit onze UCI-ploeg, maar we zijn blij dat ze binnen onze gelederen actief blijft. Ik denk ook dat ze andere rensters heel veel kan leren.”

“Natuurlijk ben ik ook blij dat Lieke, Alina, Myrthe en Elizabeth ons trouw blijven. Onze organisatie valt of staat natuurlijk met de continuïteit. Het is een voorrecht om met hen te werken en ik kijk uit naar hun ontwikkelingen in 2021.”

“Bij de elites hebben we vier nieuwe aanwinsten voor de organisatie. Lea Waldhoff en Petra Welmers maken de overstap vanuit de junioren. Lea reed de afgelopen jaren voor Mangersteder Bayern, een Duitse ploeg, Petra komt over van Wielerzone en van ARTV De Adelaar verwelkomen we Iris. Demi Beernink en Emma Russchen starten een eerste stagejaar bij de ploeg. Zij hebben in tegenstelling tot ploeggenoten nog niet veel wedstrijdervaring, maar ze hebben de ambitie uitgesproken daar heel snel verandering in te gaan brengen. Daar willen wij ze graag bij helpen.”

TALENT Elabo Development Elite-clubploeg in 2021

 • Myrthe Willemsen
 • Lieke van Weereld
 • Elizabeth Nuspan
 • Alina Lange
 • Marit Wasmus
 • Sophie Tierolf
 • Fleur van der Peet
 • Laura van Regenmortel
 • Petra Welmers
 • Lea Waldhoff
 • Demi Beernink
 • Emma Russchen
 • Iris van der Kolk