Menu Sluiten

Biehler Krush Pro Cycling voegt Melissa van Neck toe aan het team

In 2021 zal Melissa van Neck uitkomen voor Biehler Krush Pro Cycling (in 2021 GT Krush Tunap).

Melissa heeft al ervaring in het peloton. Eerder reed zij voor Dukla Praha en BePink. Waarom heeft Melissa gekozen voor deze stap in haar carrière?

Melissa: “Ik heb de afgelopen jaren de ontwikkeling van de ploeg van een afstand kunnen volgen en ben onder de indruk geraakt van de organisatie en inzet van de ploeg. Maar ook van de visie die erachter steekt. Het is mooi om daar onderdeel van uit te maken. Uit gesprekken met rensters van de ploeg maakte ik ook op dat de sfeer binnen de ploeg goed is. Daarnaast lijkt het wedstrijdprogramma goed bij mij te passen.”

Melissa verwacht een interessant wedstrijdprogramma komend seizoen. “Allereerst wil ik de rensters en begeleiders goed leren kennen. En natuurlijk hoop ik dat we als team mooie dingen en resultaten kunnen laten zien. Verder hoop ik zelf op conditioneel vlak ook weer wat stappen te maken.

“Mijn ambities zijn tweeledig.”

 

Door haar dienstverband bij buitenlandse ploegen heeft Melissa de afgelopen vier jaar goed rond kunnen kijken in het UCI peloton. Die ervaring kan zij de komende jaren goed gebruiken bij Biehler Krush Pro Cycling. “Meestal ben ik goed in staat om de koers te lezen, wat dus van waarde kan zijn voor het uitzetten van de wedstrijdtactiek en beslissingen nemen in volle koers.”

“Mijn ambities voor de komende jaren zijn tweeledig”, vertelt Melissa. “Binnen de ploeg zou ik graag mijn inzicht, ervaring en kracht zodanig benutten dat we als ploeg perfect functioneren en mooie dingen kunnen laten zien in wedstrijden. Daarnaast, en ook mede door de ervaringen die ik meekrijg vanuit de ploeg en de koers, wil ik mezelf als renster verbeteren en zijn de nationale kampioenschappen in Tsjechië een belangrijk persoonlijk doel.

Ik heb in ieder geval veel zin in de nieuwe stap en samenwerking met de ploeg.”