Menu Sluiten

Nina Maathuis snelt naar zilver op NK Tijdrijden

Zondag 13 september werd tussen Chaam en Ulvenhout het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor junioren en nieuwelingen georganiseerd. Voor het TALENT Elabo Development Team was het een mooie testgelegenheid. De tijdrit van Nina Maathuis was goed voor zilver bij de nieuwelingen.

Maathuis, vorige week al succesvol in de Watersley Ladies Challenge, had 22’44” nodig om het vlakke parcours van 15,8 kilometer af te leggen. Haar gemiddelde snelheid van 41,7 kilometer per uur werd enkel en alleen nog overtroffen door Nienke Vinke.

Maathuis kon goed leven met haar tweede plaats. “Ik heb echt alles gegeven. Harder dan dit kon ik echt niet. Dan moet ik hier gewoon blij mee zijn.”

Trainer Stefan van Klink was ook positief gestemd over het behaalde resultaat. “Toen Nina binnenkwam dacht ik dat het ook zomaar goed voor goud kon zijn, maar er was er één sneller. Zilver is ook mooi: ik ben zeer verheugd met haar prestatie.”

Verder was Van Klink ook blij met de prestaties: “Zoë van Velzen was volgens mij de beste eerstejaars en ook Lisa van Belle heeft het gewoon goed gedaan. Dat geldt ook voor Carola van de Wetering en, Marit Wasmus en Norah Minck bij de junioren. Ik ben blij met wat ik hier heb gezien. Het is ook mooi dat we in dit vreemde seizoen toch deze wedstrijd nog hebben kunnen rijden!”

NK Tijdrijden nieuwelingen 2020

2. Nina Maathuis
6. Zoë van Velzen
11. Lisa van Belle

NK Tijdrijden junioren 2020

18. Norah Minck
19. Carola van de Wetering
20. Marit Wasmus